Elke Van den Brandt (Groen), Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid in de regering Vervoort III

| Elke Van den Brandt (Groen), Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid in de regering Vervoort III.

Van den Brandt blijft bij 'constructief verzet' tegen verbreding Ring rond Brussel

© Belga
29/06/2023

Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt blijft bij haar "constructief verzet" tegen de verbreding van de Brusselse Ring. Dat stelt ze donderdag nadat de Brusselse ministerraad zich gebogen heeft over het ontwerp van het gewestelijk bestemmingsplan van de Vlaamse regering met betrekking tot de herinrichting van de Ring Noord (R0), waarvoor het openbaar onderzoek op 30 juni afloopt.

Het bestemmingsplan bevat een reeks projecten waarin de Brusselse regering zich kan vinden zoals nieuwe trams, ecologische verbindingen en voetganger- en fietsovergangen.

Tegelijk is het Brussels Gewest verontrust over een aantal projecten zoals de verbreding van de ring van 3 tot 4 rijstroken over een afstand van 12 kilometer tussen Asse en Machelen.

"Elke bijkomende rijstrook betekent op middellange termijn meer files naar en in Brussel. Zonder garanties dat dit hier niet het geval zal zijn, blijven we de niet-verbreding van de Ring verdedigen", aldus Van den Brandt donderdag in een mededeling.

Volgens de Groen-minister is "een verbreding ook in tegenspraak met de klimaatengagementen van onze twee gewesten. Die zal ook een zeer negatieve impact hebben op de luchtkwaliteit en daardoor op de levens- en gezondheidskwaliteit van de Brusselaars, wat we absoluut willen vermijden", besluit Elke Van den Brandt.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni