Van den Brandt: 'Voorlopige rijbewijzen kunnen verlengd worden'

© PhotoNews
| Elke Van den Brandt (Groen), Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid.

Wie een voorlopig rijbewijs heeft, maar door de coronacrisis momenteel geen rijexamen kan afleggen, kan dat rijbewijs tot 15 juni laten verlengen. Voorlopig beslist minister van mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) nog niet om de verlenging tot na de zomer door te trekken. "Dat kan wel als de inperkingsmaatregelen langer duren"

Aan het begin van de inperkingsmaatregelen omtrent de coronacrisis werd beslist om alle voorlopige rijbewijzen te verlengen tot 15 mei. "Daar komt nu een maand bij", zegt woordvoerd Pieterjan Desmet van het kabinet-Van den Brandt. De rijbewijzen blijven dus geldig tot 15 juni.

In Vlaanderen zijn alle voorlopige rijbewijzen daarentegen al verlengd tot eind september. Woensdag verklaarde Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) bij Radio 2 dat zij die termijn wil doortrekken tot het einde van het jaar. Dat is in Brussel voorlopig nog niet het geval.

"De filosofie is om de rijbewijzen te verlengen zolang de lockdown duurt", zegt Desmet. "We hebben die beslissing nog niet genomen, maar dat kan later nog."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?