Verkeersellende op de buitenring

© TomTom My Drive
| De verkeerssituatie in Brussel is dramatisch (afgebeeld is de situatie rond 10u50) na een ongeval op de buitenring.
Updated: 12-07-2018 - 10:59

Door een ongeval op de buitenring ter hoogte van de luchthaven van Zaventem zit die  muurvast. Het ongeval gebeurde even nadat de politie de wegen opnieuw had opengesteld, nadat die waren gesloten voor de NAVO-top.

Op de buitenring van Zaventem ter hoogte van de Henneaulaan is donderdagochtend rond 9.30 uur een ongeval gebeurd op de linkerrijstrook. Daarnaast is de rechterrijstrook en een deel van de uitrit naar Zaventem en Henautlaan versperd door een ladingverlies. De hinder zal nog zeker een half uur duren, stelt het Vlaams Verkeerscentrum rond 10.30 uur.

Bij het ongeval waren vier personenwagens betrokken, die momenteel op de linkerrijstrook staan. Ter hoogte van het ongeval, maar waarschijnlijk los daarvan, verloor een vrachtwagen zijn lading. Het gaat om een soort oranje korrels, die al op een hoop liggen maar nog niet weggehaald worden. Door dit alles zijn drie rijstroken dicht, waardoor het verkeer er moeilijk voorbij kan.

De hinder zal nog minstens een halfuur duren. Momenteel staat er een file op de buitenring. Vanaf de Vierarmentunnel is het bijna een uur aanschuiven. Op de E40 is het file vanaf Bertem richting Brussel, daar is het een half uur aanschuiven.

NAVO-hinder

Het ongeval gebeurde even nadat de politie de belangrijke ringweg opnieuw had opengesteld, nadat die was gesloten door de NAVO-top.

Ook in het centrum was er hinder. De Wetstraat was even dicht en ook het Paleizenplein, vlakbij de Amerikaanse ambassade en het koninklijk paleis, was afgesloten. Ook  de Montoyerstraat, de Belliardstraat en de Troon- en de Kunst-Wettunnel waren in beide richtingen afgesloten. 

Dat kwam omdat de Amerikaanse president en zijn gevolg naar het hoofdkwartier van de NAVO moest. Intussen is het centrum terug vrijgegeven, maar ook daar is er nog steeds verkeershinder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?