Files op de Brusselse Ring (R0)

| Files op de Brusselse Ring (R0.)

Verkeershinder door zomerwerken in en rond Brussel

© Belga
04/07/2022

Brussel Mobiliteit voert tijdens de zomermaanden enkele wegwerkzaamheden uit. Er zijn werken gepland aan de Buitenring R0, ter hoogte van Erasmus, de oprit van de Binnenring aan het Groenendaalkruispunt en de E40 richting Leuven. Daarnaast staan asfalteringswerken gepland doorheen het Gewest en werkt de MIVB aan nieuwe tramsporen.

In het weekend van 8 juli wordt de R0 van een nieuw laagje asfalt voorzien tussen kilometerpalen 54,45 en 55,50. Eerst komen de linkerrijstroken aan de beurt, daarna volgen de rechterrijstroken.

Vervolgens wordt ook een uitzettingsvoeg van viaduct 25 onder handen genomen ter hoogte van kilometerpunt 55,50. Daar zullen de werken op 11 juli aanvatten en zes weken in beslag nemen. Het verkeer op de E19 richting Bergen/Charleroi moet er over twee rijstroken, het verkeer op Erasmus richting R0/E19 moet voor de oprit richting Sint-Pieters-Leeuw een omleiding volgen.

Tussen 4 juli en 31 augustus voert het Vlaams gewest bovendien ook wegenwerken uit aan de oprit van de Binnenring aan het Groenendaalkruispunt. Daar zullen de rechterrijstrook en de oprit tijdens de wegwerkzaamheden afgesloten zijn.

Van 13 tot 15 augustus worden ook de twee rechterrijstroken van de E40 richting Leuven geasfalteerd tussen kilometerpunt 1,2 en de afrit Evere-Woluwe. In de richting van Leuven wordt de Reyers-Montgomerytunnel dan afgesloten en zal het verkeer moeten omrijden via het Meiserplein.

Kleinere wegenwerken: van asfaltering tot stoepen

Daarnaast plant Brussel Mobiliteit ook nog allerhande kleinere wegenwerken. Er zijn asfalteringswerken aan het de Jamblinne de Meuxplein en de Plaskylaan, het rondpunt aan de Stallestraat, de Marius Renardlaan, de Wereldtentoonstellingslaan, de Sint-Hubertusdreef. Het volledige overzicht vindt u hier.

In de Diamantlaan wordt niet alleen geasfalteerd maar worden ook de stoepen vernieuwd. Dit gebeurt ook op de Alsembergsesteenweg en de Defacqzstraat.

Verder wordt de renovatie van de Troontunnel verder gezet, wordt een fietspad aangelegd langs de Waterloolaan, krijgen de verlichtingspalen aan de Humaniteitslaan een grondig onderhoud en wordt verder gewerkt aan de toekomstige tramlijn 10.

MIVB

De MIVB werkt deze zomer verder aan de herinrichting van de Wayezstraat, de de Smet de Naeyerlaan en de Leon Theodorstraat en vernieuwt de tramsporen in de Generaal Jacqueslaan.

De hinder voor het openbaar vervoer, zoals de onderbreking van tramlijnen 7 en 25 op de Generaal Jacqueslaan in juli en augustus, is terug te vinden op website van de MIVB.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni