Verkeershinder verwacht door Rammstein

© Jens Koch
| Rammstein treedt woensdagavond op en het verkeer zal het geweten hebben.

De overheid waarschuwt voor grote verkeershinder naar aanleiding van het concert van de Duitse band Rammstein in het Koning Boudewijnstadion op de Heizel. De Stad Brussel raadt fans af om met de auto te komen en heeft een mobiliteitsplan afgekondigd.

"Klaar voor het concert van Rammstein? Om er naartoe te gaan, kies je best voor het openbaar vervoer of de fiets, scooter, hoverboard, skateboard of een equivalent, maar niet de auto," tweette de Stad Brussel.

Ook de politie staat achter die boodschap en ook VRT-verkeersanker Hajo Beeckman waarschuwt voor een uiterst drukke avondspits. Vooral de combinatie van het Vlaamse verlengde weekend, met de Vlaamse feestdag op donderdag 11 juli, en het populaire Rammstein-concert op de Heizel, kan voor verkeershinder zorgen.

De NMBS legt na afloop van het concert speciale nachttreinen in, de MIVB versterkt het net naar aanleiding van het concert, voor fietsers is er een gratis bewaakte fietsparking aan het stadion en er zijn shuttlebussen van en naar het Koning Boudewijnstadion, waar het concert plaatsvindt.

Het Vlaams agentschap Wegen en Verkeer past de planning voor reinigingswerken aan het viaduct van Vilvoorde aan door het concert. Door die aangepaste timing zullen de concertgangers na het optreden geen hinder hebben van werken op het viaduct.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?