Vervoort: ‘Nog nooit zoveel geïnvesteerd in mobiliteit’

© PhotoNews
| Volgens Minister-President Rudi Vervoort (PS) moet ook een gedragsverandering de verkeersknoop in Brussel ontwarren.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) zegt dat zijn regering nog nooit zoveel in mobiliteit heeft geïnvesteerd als nu. Maar, zo stelt hij, de oplossing om de verkeersknoop te ontwarren, moet er ook komen door een gedragsverandering van de Brusselaars.

"We hebben nooit zoveel geïnvesteerd in tunnels, in openbaar vervoer, in de heraanleg van de openbare ruimte! We kunnen niet veel meer doen. We werken hard aan de metro, we hebben net tram 9 ingewijd, we gaan hetzelfde doen met tram 94 op het einde van de maand en de tunnels zullen binnenkort allemaal gerenoveerd zijn. Maar dat alleen zal het mobiliteitsprobleem niet oplossen," zegt hij in een interview met de krant Le Soir.

Hij verwacht een gedragsverandering. "Steeds minder Brusselaars hebben een auto," zegt hij. Hij benadrukt dat de overheid niet tegen de auto is: "Onze rol is ervoor te zorgen dat we steeds minder de auto gebruiken in Brussel. Er zijn trouwens steeds meer voetgangers en fietsers. De MIVB heeft nog nooit zoveel mensen vervoerd. Dat is het gevolg van onze politiek," zeg thij.

"Alle vervoersmiddelen zijn complementair. We moeten er vooral voor zorgen dat dat verkeer vlot de stad door kan. We moeten de burgers de kans geven zich op een andere manier door Brussel te bewegen, dat is onze verantwoordelijkheid. Daarna moeten de inwoners zelf hun keuze maken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?