Vervoort vraagt aanpassing tram 8 voor rolstoelgebruikers

Inhuldiging tram 8
© Twitter/Rudi Vervoort
| De tramverlenging over de Woluwelaan werd vrijdag feestelijk ingehuldigd. Maar aan rolstoelgebruikers werd te weinig gedacht.
© Twitter/Rudi Vervoort
| De tramverlenging over de Woluwelaan werd vrijdag feestelijk ingehuldigd. Maar aan rolstoelgebruikers werd te weinig gedacht.

Na een aanklacht van rolstoelgebruikers over de gebrekkige toegankelijkheid van de nieuwe tramlijn 8, heeft minister-president Rudi Vervoort (PS) zijn mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) en de MIVB gevraagd om de nodige aanpassingen te voorzien.

De nieuwe haltes van tramlijn 8 is niet aangepast voor rolstoelgebruikers. Zo is de ruimte tussen de rand van de halte en de deuren van de tram te groot, waardoor de wielen van rolstoelen er vast kunnen zitten.

Mobiliteitsminister Smet liet al in een reactie weten dat er een werkgroep komt die moest bekijken wat en waar het anders en beter moet. En ook minister-president Vervoort mengt zich in de discussie.

"We moeten blijven investeren om onze infrastructuur toegankelijk te maken voor mensen met een beperking," zegt hij in een reactie aan de krant La Dernière Heure. "Ik heb over lijn 8 met de MIVB en minister Smet gepraat en gevraagd dat ze de nodige aanpassingen zullen doen."

Mobiliteit in Brussel

Moet de auto uit het Brussels stadsbeeld verdwijnen? Wijkt het algemeen belang voor het lokale belang bij wegwerkzaamheden? En heeft de stad nood aan meer openbaar vervoer 's nachts? tvbrussel gaat naar aanleiding van de verkiezingen in op Mobiliteit in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?