VIDEO: Man in coma na zwaar geval van verkeersagressie in Sint-Joost

Wat er precies gebeurd is, kan de politiezone Noord nog niet zeggen.
Updated: 20-09-2018 - 07:58

Op sociale media zijn beelden opgedoken van een extreem geval van verkeersagressie, afgelopen zondag in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node. Een man ligt er in coma op de grond, terwijl een andere man op zijn beurt hardhandig wordt aangepakt. De politiezone Noord kan nog geen duidelijkheid geven over de precieze omstandigheden van het voorval.

Wat er exact gebeurd is, kan de politie van de zone Brussel Noord nog niet zeggen omdat de betrokkenen nog niet verhoord konden worden. Wellicht vond een van de twee dat de andere hem had gehinderd. Daarop kwam het tot een woordenwisseling, gevolgd door een vechtpartij. Zo staat te lezen op de website van Het Nieuwsblad.

Niet langer in levensgevaar

Een bewoner van een flatgebouw filmde het voorval. Op de beelden is te zien hoe een man in de coma op de grond ligt, terwijl een andere man op hetzelfde moment hardhandig wordt aangepakt. Omstaanders proberen de vechtersbazen te stoppen en roepen om hulp, maar dat lijkt niet eenvoudig, zo blijkt uit de beelden.

De politie was snel ter plaatse. "Onze mensen waren snel ter plaatse en zowel de voetganger als de bestuurder werden naar het ziekenhuis overgebracht. De voetganger verkeerde in kritieke toestand maar intussen is het levensgevaar geweken. Hij verblijft wel nog in het ziekenhuis," zegt politiewoordvoerder Audrey Dereymaeker. Zowel de voetganger als de bestuurder zullen op een later tijdstip verhoord worden, aldus nog de politie.

Het Brusselse parket heeft nog niemand opgepakt.

Bekijk hieronder de schokkende beelden:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?