Vlaams parlementslid Els Ampe wil lagere verkeersboetes tijdens pandemie

© PhotoNews
| Els Ampe, Vlaams Parlementslid, op weg naar het partijbureau van Open VLD

In een videoboodschap roept Vlaams parlementslid Els Ampe (Open VLD) federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) op om de bedragen van verkeersboetes tijdelijk te verlagen. Volgens Ampe kunnen veel mensen de verkeersboetes niet meer betalen door de coronacrisis.

"Als volksvertegenwoordiger krijg ik enorm veel klachten van mensen die hun verkeersboetes niet meer kunnen betalen in deze moeilijke economische coronatijden”, zegt Vlaams parlementslid Els Ampe in haar videoboodschap. Ze haalt ook enkele voorbeelden aan. “58 euro om je gordel te vergeten, 116 euro om door oranje te rijden, 174 euro om over een witte lijn te rijden. Overtredingen moeten bestraft worden maar de bedragen liggen veel te hoog, zeker in coronatijden."

"Als de boete niet onmiddellijk wordt betaald, wordt de boete zelfs verdubbeld. In deze economisch moeilijke periode leidt dat tot problemen. Dat kunnen ze niet meer betalen. Daarom vraag ik om de tarieven van de boetes te verlagen, zeker zolang de corona-epidemie duurt."

Ampe vraagt federaal minister van Mobiliteit Gilkinet om de tarieven van verkeersboetes tijdelijk te verlagen, “zeker zolang de corona-epidemie duurt”. In de vorige legislatuur was Ampe nog schepen van Mobiliteit in de Stad Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?