Vlotte ochtendspits: ‘Nu hopen dat mensen morgen niet in de auto springen’

© PhotoNews
| De tunnel blijft de rest van de zomer gesloten.

Het was verrassend rustig tijdens de eerste ochtendspits na de sluiting van de Leopold II-tunnel. Verkeersagentschap Brussel Mobiliteit reageert opgelucht omdat de automobilisten hun adviezen ter harte hebben genomen.

Automobilisten die via de E40 langs Groot Bijgaarden Brussel in reden, hadden maximaal een half uur vertraging. Het verkeer stond ook even stil op de Brusselse binnenring, maar dat had niets te maken met de sluiting van de Leopold II-tunnel, maar met een ongeluk in Grimbergen.

“Het ging heel vlot vandaag,” reageert woordvoerder Inge Paemen opgelucht. “Ik ben blij dat de mensen onze adviezen ter harte hebben genomen. Nu is het hopen dat ze morgen niet denken: ‘het viel gisteren wel mee, ik zal eens met de auto naar de Keizer Karellaan rijden,’ want dan wordt het chaos.”

Tegen het eind van de voormiddag evalueert Brussel Mobiliteit de verkeerssituatie en bekijkt of er nog bijsturingen nodig zijn. Hoe de rest van de week eruit zal zien, is moeilijk te voorspellen, maar Paemen hoopt dat automobilisten zullen blijven kiezen voor de alternatieven.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?