De constructie van de toekomstige voetgangers- en fietsersbrug aan de Ninoofsepoort door het Gentse metaalconstructiebedrijf Aelterman

| De constructie van de toekomstige voetgangers- en fietsersbrug aan de Ninoofsepoort door het Gentse metaalconstructiebedrijf Aelterman. De plaatsing is voorzien in het weekend van 5 en 6 juni 2021.

Voetgangersbruggen Ninoofsesteenweg en Graaf van Vlaanderen volgende week geplaatst

Mats Buelinckx
28/05/2021

De twee voetgangersbruggen die worden geplaatst aan de Ninoofsesteenweg en aan Graaf van Vlaanderen worden in het weekend van 5 en 6 juni geplaatst. Momenteel worden de bruggen geschilderd in het atelier van Aelterman (Gent).

De twee voetgangersbruggen, een aan de Ninoofsesteenweg en de andere aan het metrostation Graaf van Vlaanderen, worden normaal in het weekend van 5 en 6 juni geplaatst. Beide bruggen worden via het water getransporteerd vanuit hun atelier in Gent. Met kranen worden ze dan op hun juiste plaats gezet.

Enkel de wind kan hier nog een stokje voor steken: als de windsnelheid meer dan 10 meter per seconde bedraagt, is het onveilig om de kranen te plaatsen. Na enkele laatste eindwerken, zoals bedrading en het plaatsen van verlichting, zouden de bruggen in september volledig gebruiksklaar moeten zijn.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni