Vrachtwagen lekt zoutzuur op E314: file richting Brussel

© Joost Van Liefferinge
Updated: 20-02-2019 - 16:37

Een vrachtwagen die ter hoogte van de aansluiting van de E314-E40 in Heverlee zoutzuur lekt, zorgt voor verkeerschaos in de richting van Brussel. De Leuvense brandweer vraagt voorbijrijdende automobilisten om ramen gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

Omstreeks 14.45 uur merkte de bestuurder van een vrachtwagen op dat zijn voertuig zoutzuur lekte. De chauffeur parkeerde zijn truc op de pechstrook, ter hoogte van de aansluiting van de E314-E40 in Heverlee.

Het betreft de aansluiting van de E314 vanuit Lummen naar de E40 in de richting van Brussel. Ter plekke is momenteel de rechterrijstrook versperd, wat aanleiding geeft tot een snel aangroeiende file. De medische diensten staan stand-by.

Filevorming in beide richtingen

"De betrokken firma stuurt inmiddels een lege tankwagen naar Heverlee om de inhoud van de wagen over te pompen. Automobilisten die er voorbijrijden, moeten weten dat dit probleem mogelijk nog een hele poos aansleept", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Ook de Leuvense politie meldt dat de hinder nog geruime tijd zal duren en automobilisten rekening moeten houden met filevorming in beide richtingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?