Vrachtwagen rijdt fietser aan in voetgangerszone

Updated: 24-09-2020 - 18:11

Op de Anspachlaan in de voetgangerszone is een fietser donderdagmiddag aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De politie onderzoekt de omstandigheden. De vrachtwagenchauffeur mocht er niet rijden.

Het zijn beelden die weinig aan de verbeelding overlaten. Een vrachtwagen die vanuit de Verversstraat de voetgangerszone inreed richting het Beursplein staat er geparkeerd met zijn rechterwiel bovenop een fiets. De tweewieler plooit onder het immense gewicht van het voertuig helemaal door.

Een 34-jarige vrouw fietste in de Verversstraat en wilde rechtdoor rijden, maar werd daarbij aangereden door een vrachtwagen die rechts ging naar de Beurs. Het slachtoffer kwam onder de vrachtwagen terecht en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Haar leven is gelukkig niet in gevaar, zo bevestigde de politie. De vrouw zou donderdag zelf nog het ziekenhuis mogen verlaten.

De 47-jarige vrachtwagenchauffeur had naar eigen zeggen de fietser niet gezien. De politie onderzoekt de juiste omstandigheden van het ongeval verder. "We bekijken ook wat de vrachtwagen daar deed. Het gaat namelijk om een zone waarin leveringen enkel toegelaten zijn tussen 04 en 11 uur."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?