Wegenwerken sturen bus 71 opnieuw via omleiding

Renbaanlaan heraanleg busstrook MIVB Renbaanlaan heraanleg busstrook MIVB
© MIVB
| De Elsense Renbaanlaan wordt heraangelegd en krijgt een busstrook
© MIVB
| De Elsense Renbaanlaan wordt heraangelegd en krijgt een busstrook

Verschillende wegenwerken sturen het verkeer op buslijn 71 vanaf maandag in de war. De drukke MIVB-lijn moet twee omleidingen volgen. Die zullen duren tot begin oktober en midden december.

Voor gebruikers van MIVB-lijn 71 is het een vertrouwde mededeling dat hun bus een omleiding volgt door wegenwerken (zoals door de jarenlange heraanleg van de Elsensesteenweg). Ook deze zomer zal dat het geval zijn. Door twee verschillende omleidingen zal het busverkeer drie tot vijf maanden verstoord zijn.

De eerste omleiding geldt sinds zaterdag 20 juni. Toen begonnen de werken aan de Fraiteurbrug over de spoorlijn Brussel-Namen. De smalle brug verbindt de universiteitscampus van de Pleinlaan met de wijk rond het kerkhof van Elsene. Spoornetbeheerder Infrabel voert renovatiewerken uit en verbreedt daarbij ook de brug, zodat twee bussen elkaar er in de toekomst gemakkelijker kunnen kruisen.

Door de werken is er een omleiding tussen de halte Begraafplaats van Elsene en terminus Delta. Bussen van Delta richting De Brouckère volgen een omleiding via Watermaal-Bosvoorde. In de andere richting volgt lijn 71 een traject via het station van Etterbeek en ziekenhuis CHIREC. De aangepaste reisweg geldt tot 2 oktober.

Renbaanlaan

De tweede omleiding geldt vanaf maandag 22 juni en komt door de heraanleg van de Renbaanlaan. De straat wordt volledig heraangelegd door de MIVB. Daarbij worden de tramsporen vervangen om de geluids- en trillingshinder door het tramverkeer te beperken. Er komen nieuwe stoepen en bomen en er verdwijnen een aantal parkeerplaatsen. Een deel van de weg wordt na de werken een busstrook om de stiptheid van lijn 71 op te krikken.

Bussen worden door de werken omgeleid tussen de Vijvers van Elsene en Buyl, via Ter Kameren-Ster. De omleiding geldt hier tot 18 december.

omleiding bus 71
© MIVB
| De twee omleidingen op een kaart

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?