Wegverzakking in Vierarmentunnel zorgt voor file op binnenring

© Photonews
| In de tunnel onder het Vierarmenkruispunt (foto) is het aanschuiven geblazen.

Door een wegverzakking aan de Vierarmentunnel in Tervuren is er woensdagochtend ernstige verkeershinder op de Brusselse binnenring. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Het is rond 7.15 uur al 20 minuten aanschuiven in de richting van Waterloo en vermoedelijk zullen de files nog aangroeien.

Volgens Peter Bruyninckx, de woordvoerder van het Verkeerscentrum, reikt de file nog niet tot het knooppunt van Sint-Stevens-Woluwe. Als dat in de loop van de ochtendspits toch nog zou gebeuren, zou de hinder zich ook uitbreiden naar de E40, vooral dan voor het verkeer vanuit Leuven naar Brussel.

Het Vlaams agentschap Wegen en Verkeer meldt dat de rechterrijstrook aan de Vierarmentunnel nog de hele dag zal afgesloten blijven. De verzakking zou gebeurd zijn aan een riooldeksel, naar de midden van de weg toe, net voor de tunnel.

Jef Schoenmaekers, woordvoerder van Wegen en Verkeer, zegt dat voor de herstelling de twee rijstroken moeten afgesloten worden van de tunnel. Om de hinder te beperken, wordt daarvoor gewacht tot woensdagnacht. Donderdagochtend zouden de problemen moeten opgelost zijn. Wel dreigt dus na de ochtendspits woensdag ook de avondspits nog gevolgen te ondervinden.

De verzakking is dinsdagnacht rond 3 uur vastgesteld, aldus Schoenmaekers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?