1779 Diefstal fietsen 3

| Fietsparkeerplekken op de Vismarkt in het stadscentrum

Weldoener schenkt opnieuw 325.000 voor fietsprojecten in Brussel

ADD
© BRUZZ
22/03/2022

Elf projecten voor fietsparkings en fietsinfrastructuur verspreid over tien Brusselse gemeenten krijgen meer dan 325.000 euro aan steun van het Fonds Bikes in Brussels, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Het geld komt van een anonieme weldoener.

De fiets in Brussel heeft sinds jaren de wind in de zeilen. Toch kunnen er – volgens het 'Fonds Bikes in Brussels' – nog meer inspanningen gebeuren om de fietsinfrastructuur te verbeteren en meer mensen te stimuleren om voor de fiets als veilig en efficiënt vervoersmiddel in en naar het Brussel.

Daarom ondersteunt dat fonds sinds 2018 kleine, middelgrote en grote projecten van verenigingen, overheden of publieke en private partners om de fietsinfrastructuur of de fietsinrichting in de hoofdstad te verbeteren.

Elf projecten voor fietsparkings en fietsinfrastructuur van onder meer een universiteit, een scoutsafdeling en een sportclub in tien Brusselse gemeenten krijgen zo steun van het Fonds Bikes in Brussels, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De middelen van het fonds komen van een weldoener die anoniem wil blijven.

4,2 miljoen euro

"Een manier om de zachte mobiliteit te stimuleren is meer beveiligde fietsstallingen inrichten," klinkt het in een persbericht. "Het Fonds heeft net elf nieuwe projecten voor fietsparkings en fietsinrichting geselecteerd in tien Brusselse gemeenten voor een totaalbedrag van 326.925 euro."

"Dit brengt het aantal initiatieven ten voordele van de fiets in Brussel, sinds de oprichting van het Fonds in 2018 bij de Koning Boudewijnstichting, op 64, voor een totaalbedrag van bijna 4,2 miljoen euro."

Een uitgebreide lijst met een beschrijving van de geselecteerde projecten vind je hier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni