| Moeder met kind onderweg naar school

Weldoener schenkt opnieuw geld aan fietsprojecten

© Belga - BRUZZ
03/11/2021

Het Fonds Bikes in Brussels, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, heeft acht fietsprojecten geselecteerd in zeven Brusselse gemeenten, voor een totaalbedrag van 94.235 euro, zo maakte de stichting woensdag bekend.

Het geld gaat hoofdzakelijk naar fietsenstallingen. De nieuwe stallingen in Sint-Lambrechts-Woluwe, Elsene, Anderlecht, Etterbeek, Schaarbeek, Ukkel en Brussel moeten ervoor zorgen dat meer mensen de fiets zullen kiezen als vervoersmiddel in de hoofdstad.

Enkele voorbeelden zijn Sint-Lambrechts-Woluwe, waar de gemeente verspreid over haar grondgebied 25 plekken voorziet om veilig fietsen te stallen. De hogeschool EPHEC richt eveneens een fietsparking in. In Elsene wordt de innovatieve oplossing ROOF voorgesteld, die de link moet leggen tussen garage-eigenaars die een plek willen verhuren en fietsers die hun tweewieler veilig willen stallen in de buurt van hun woning. Er komen op die manier zo'n 500 beveiligde plaatsen voor fietsen bij.

De projecten zijn afkomstig van overheidsinstanties, verenigingen en scholen in het Brussels Gewest. Deze nieuwe ontwikkeling brengt het aantal fietsinitiatieven in Brussel dat door het Fonds wordt gesteund sinds de oprichting eind 2018 binnen de Koning Boudewijnstichting op 53, voor een totaalbedrag van meer dan 4 miljoen euro. Het geld komt van een weldoener die anoniem wil blijven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni