De Baljuwtunnel.

Werken aan Baljuw- en Vleurgattunnel zorgen voor file tijdens de spits

MVDH
15/06/2023

Deze zomer verstevigt Brussel Mobiliteit het dak van de Baljuw- en de Vleurgattunnel. De eerste fase van die werken zijn donderdag begonnen met beperkte capaciteit in beide tunnels, maar dat zorgde al voor lange files tijdens de ochtendspits. “Mensen moeten de nieuwe situatie nog leren kennen.”

Tot 20 juli 2023 wordt de tunnelkoker richting Ter Kameren gesloten. De tunnelkoker richting het centrum wordt daarnaast ook aangepast zodat een rijstrook per rijrichting beschikbaar wordt. Deze ochtend zorgden die maatregelen al voor verkeershinder tijdens de ochtendspits.

“Dat is klassiek bij een nieuwe verkeerssituatie”, aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. “De hinder zal waarschijnlijk nog enkele dagen aanhouden tot als mensen die nieuwe situatie kennen.”

Brussel Mobiliteit raadt doorgaand verkeer aan om zijn route aan te passen. Om de doorstroming van plaatselijk verkeer (automobilisten, fietsers, voetgangers) zo vlot mogelijk te houden werden ook verschillende begeleidende maatregelen genomen zoals tijdelijke inrichtingen en de aanpassing van de verkeerslichten.

Omgeleid

Vanaf 21 juli gaat de tweede fase van de werken in met de sluiting van de tunnelkoker richting het centrum. Het verkeer richting Ter Kameren kan dan weer door de tunnelkoker richting Ter Kameren, zij het slechts op één rijstrook. Tijdens de tweede fase wordt het verkeer richting centrum bovengronds ook omgeleid. Dat zal zo zijn tot 28 augustus.

Na de zomer worden de werkzaamheden 's nachts verdergezet. De Vleurgat- en Baljuwtunnel zullen op weeknachten van zondag tot en met donderdag van 22.00 uur tot 6 uur gesloten zijn.

5494f57e-werken-tunnels.jpg

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni