Werken aan beschadigde helft Sainctelettebrug gaan maanden duren

© Brussel Mobiliteit
| Tien dagen na de brand heropenen twee rijstroken van de Sainctelettebrug op 17 mei.

Na beschadiging door een brand aan de Sainctelettebrug op 7 mei heropent de brug maandag gedeeltelijk. Twee rijstroken richting basiliek zullen opnieuw toegankelijk zijn voor het verkeer. De rechterhelft van de brug daarentegen is zeer zwaar beschadigd en de nodige structurele ingrepen zullen maanden in beslag nemen. Tramlijn 51 wordt opgesplitst in twee delen.

Dat meldt Brussel Mobiliteit in een persbericht.

Vrijdagmiddag 7 mei veroorzaakte een kortsluiting een brand in de elektrische kabelgoten die door de Sainctelettebrug lopen. De noordelijke brug moest voor onbepaalde duur sluiten, maar de eerste stabiliteitsanalyses hebben aangetoond dat de linkerhelft van de noordelijke brug richting Basiliek veilig is en terug opengesteld kan worden voor het verkeer.

De rechterhelft van de brug daarentegen is zeer zwaar beschadigd en de nodige structurele ingrepen zullen verschillende maanden duren. Brussel Mobiliteit werkt momenteel aan verschillende scenario's en een gedetailleerde planning van de interventies.

Verstoring van tramlijn 51

Doorgaand verkeer richting Basiliek en richting Zuid rijdt overdag best via de Leopold II-tunnel waar het ondergronds verkeer in beide richtingen normaal verloopt. Tijdens de tunnelsluiting wordt de Willebroekkaai als alternatieve route aanbevolen. Voor het bovengronds plaatselijk verkeer richting Zuid blijft de Sainctelettebrug open.

Een van de twee rijstroken die heropenen zullen voorbehouden zijn voor bussen, taxi’s en fietsers, en voetgangers krijgen een doorgang van 1,5 meter breed. De trambedding blijft gesloten, wat een impact heeft op het tramverkeer op lijn 51. Vanaf maandag 17 wordt tramlijn 51 in twee gesplitst met één verbinding tussen Van Haelen en IJzer en de andere die Belgica met Stadion verbindt.

Om de drukte in de buurt te vermijden, kunnen pendelaars tegen 3 euro per dag parkeren in parking T aan de Heizel, met in de buurt een Villo!-station, metro, bus en tram.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?