Werken aan Leopold II-tunnel veroorzaken meteen files

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 27 april 2020
Updated: 27-04-2020 - 14:59

Het is maandagochtend opvallend druk op de weg richting Brussel. Door de werken aan de Leopold II-tunnel is er vertraging. Je verliest zowat een halfuur, bevestigt Brussel Mobiliteit.

Door de coronamaatregelen moesten verschillende bouwplaatsen stilgelegd worden, omdat er onvoldoende personeel ter beschikking was en omdat de werkmethodes aangepast moesten worden aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften.

Dat was ook het geval voor de renovatie van de Leopold II-tunnel. Maar sinds zondagavond is de renovatie van de tunnel op volle kracht hervat. De tunnel is in beide richtingen afgesloten, en dit 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. De Rogiertunnel richting Basiliek is teruggebracht op één rijstrook.

De eerste dag na de aanvang van grote werken moeten weggebruikers altijd wennen aan de nieuwe situatie, klinkt het bij Brussel Mobiliteit. Dat verklaart de files maandagochtend.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?