Werkzaamheden aan Leopold II-tunnel worden zondag hervat

© Belga
24/04/2020
Updated: 24/04/2020 18.40u

De werkzaamheden aan de Leopold II-tunnel worden op zondag 26 april om 22 uur hervat, schrijven de kranten van Sudpresse vrijdag. Twee jaar geleden startten de renovatiewerken aan de tunnel, maar de coronacrisis dwong de aannemer vorige maand het werk te onderbreken. Om de vertraging in te halen, zal vanaf zondag 24 uur per dag en zeven dagen per week gewerkt worden aan de tunnel.

Circul 2020, het consortium dat de tunnel renoveert, is nu in staat om de veiligheidsmaatregelen te waarborgen en om de renovatiewerkzaamheden te hervatten, klinkt het bij Brussel Mobiliteit. “Om te voldoen aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, zullen de teams worden verkleind."

De werkzaamheden zullen op zondag 26 april om 22 uur worden hervat. "In overleg met Brussel Mobiliteit, en na advies van de Commissie voor de Coördinatie van de Werken, hebben we besloten om vanaf zondagavond 24 uur per dag en zeven dagen per week te werken. Dit staat ons toe om de vertraging in te halen opdat de werken die in de zomer worden voorzien, volgens schema kunnen verlopen,” klinkt het.

De volledige sluiting van de Leopold II-tunnel is mogelijk dankzij de aanzienlijke vermindering van het autoverkeer in Brussel. "Op dit moment is er sprake van een afname van 75 procent in het autoverkeer in de tunnel.”

“De situatie zal telkens opnieuw worden beoordeeld wanneer de coronamaatregelen worden aangepast. Indien nodig, zal het tempo van de werkzaamheden in de Leopold II-tunnel worden aangepast," aldus Brussel-Mobiliteit.

Geleidelijk aan worden verschillende werven opnieuw opgestart. Vanaf 4 mei wordt bijvoorbeeld gestart met de aanleg van een brede, aangeplante berm tussen de rijbaan en het fietspad van de Vilvoordsesteenweg. Het fietspad wordt ook verbreed, zodat er een fiets-wandelweg ontstaat, verduidelijkt woordvoerder Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Renovatie Leopold II-tunnel, Leopold II-tunnel, renovatie, Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni