Werken aan spookwerf Louizalaan eindelijk gestart

© BX1
| Brussel Mobiliteit zal het gat dichten.

De werken aan de wegverzakking op de Louizalaan worden na iets meer dan een maand gestart. Dat laat Brussel Mobiliteit weten. De weg is er sinds eind maart afgesloten, maar het was niet duidelijk wie de werken moest uitvoeren.

Eind maart ontstond er op de Louizalaan, ter hoogte van het kruispunt met de Paul Emile Jansonstraat, een wegverzakking. De weg werd er meteen afgesloten, maar de herstellingswerken lieten op zich wachten.

“Wij dachten dat het een verantwoordelijkheid was van Vivaqua, en dat werd ons ook bevestigd door een externe expert,” legt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit uit. “Wij hebben Vivaqua meteen gecontacteerd, maar het antwoord bleef uit. Midden april hebben we de watermaatschappij in gebreke gesteld, en zelfs toen bleef het stil.” Eind april heeft Vivaqua laten weten dat de werf niet hun verantwoordelijkheid is.

Brussel Mobiliteit zal de herstellingswerken nu uitvoeren, hoewel de situatie nog niet helemaal uitgeklaard is. “We zullen wel zien wie de factuur zal betalen,” aldus Paemen.

De Louizalaan is ter hoogte van het kruispunt met de Jansonstraat afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?