Zichtbaarste tankstation van Brussel zet in op elektrische wagens

JP
© BRUZZ
06/01/2022
Updated: 11/01/2022 19.51u

Het erg zichtbare tankstation op de Kleine Ring tussen de Naamsepoort en Louiza wil zichzelf heruitvinden nu de herinrichting van de boulevard dichterbij komt. De uitbater van het tankstation, Q8, heeft daarom een vergunning aangevraagd om het te herontwikkelen tot een tankstation toegespitst op elektrische wagens.

De Gulden Vlies- en Waterloolaan tussen de Naamsepoort en Louiza wordt van gevel tot gevel heraangelegd, met minder ruimte voor autoverkeer en parkeren, en meer voor voetgangers en fietsers. Daar komt het verbod op dieselvoertuigen in 2030 en benzinewagens in 2035 nog bovenop. Om zijn toekomst veilig te stellen, wil ook het tankstation op de A-locatie zichzelf opnieuw uitvinden.

Q8 heeft als doel om twee ultrasnelle laadstations voor elektrische auto's te installeren die een laadtijd van enkele minuten mogelijk maken. Een terminal voor 'pechservice' blijft operationeel voor benzine en diesel. Dat schrijft La Dernière Heure en is ook te lezen in de vergunningsaanvraag.

Op de luifel zullen fotovoltaïsche panelen worden geïnstalleerd die "zullen zorgen voor de productie van groene energie op de site." Evenzo wordt er onderzoek gedaan naar een ruimte voor het opladen van elektrische fietsen, "als de vergunning het toelaat."

De manager heeft goede hoop dat zijn nieuwe station onderdeel wordt van het totale project. "We bevinden ons op een strategische locatie, met een grote weg en een ondergrondse parking voor 1.000 auto's. Brussel heeft een plek nodig waar elektrische auto's snel kunnen worden opgeladen."

Het dossier is momenteel in openbaar onderzoek, dat houdt in dat burgers en organisaties het kunnen inkijken en kunnen reageren op de plannen. In een volgende fase geeft de overlegcommissie een advies over de bouwplannen, op basis daarvan kan al dan niet een bouwvergunning worden afgeleverd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni