Zo'n 200 mensen krijten voor verkeersveilig Schaarbeek

© Roan Van Eyck
| Er werden veel zone 30-bordjes getekend tijdens de actie voor verkeersveiligheid.

Vooral zone 30-bordjes verschenen tijdens de krijtactie zondagmiddag. Burgercollectief 1030/0 wil zo de eis voor verkeersveiligheid in Schaarbeek kracht bijzetten, na de zware ongevallen van de laatste maanden.

Burgercollectief 1030/0 kon zondagmiddag zo’n 200 mensen verwelkomen voor de actie, waaronder veel gezinnen met kinderen.

Belangrijke eis van het burgercollectief is een zone 30 in de gemeente Schaarbeek. Tijdens de actie verschenen dan ook veel krijttekeningen van zone 30-borden. Andere voorstellen zijn meer ruimte voor fietsers en voetgangers, en beter optreden tegen verkeersovertredingen.

Burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) zei alvast dat hij de zone 30 in Schaarbeek inderdaad wil uitbreiden. MR-gemeenteraadslid Georges Verzin plant daarover nog een interpellatie in de gemeenteraad.

Naast de burgemeester waren Brusselse parlementsleden Cieltje Van Achter (N-VA) en Hannelore Goeman (SP.A) aanwezig. Ook schepen Adelheid Byttebier (Groen) en gemeenteraadsleden Bernadette Vriamont (SP.A) en Quentin van den Hove (Open VLD) tekenden present.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?