Zondag al eerste files door sluiting Leopold II-tunnel

© PhotoNews
| De tunnel is sinds dit weekend volledig afgesloten voor het verkeer.

De tunnel mag dan nog maar net afgesloten zijn, op zondag was het al aanschuiven op de Keizer Karellaan. Volgens Brussel Mobiliteit waren de vertragingen te wijten aan een probleem met de afstelling van de verkeerslichten. Intussen loopt het verkeer er wel weer vlot.

Brussel Mobiliteit laat weten dat die files het gevolg waren van een probleem met de afstelling van de verkeerslichten. “Die werden al gesynchroniseerd, maar bij de start van werken zijn er altijd wel aanpassingen die op het allerlaatste moment moeten gebeuren,” aldus woordvoerster Inge Paemen. “De technici zijn ter plaatse gegaan om het probleem om te lossen."

Intussen loopt het verkeer er wel weer vlot.

Aanpassingen

Ook de politie is ter plaatse gekomen om te bekijken of er nog aanpassingen moeten gebeuren voor de ochtendspits van maandag.

Ondanks die bijsturingen, en de vele aankondigingen van de werken, verwacht Brussel Mobiliteit hinder tijdens die ochtendspits. “Mensen willen toch vaak eerst proberen met de wagen, om te kijken hoe erg de hinder is. Maar ik vraag hen nu om die stap over te slaan en meteen naar alternatieven te kijken,” aldus Paemen nog.

Ze herinnert er ook aan dat wie gebruik wil maken van de overstapparking op parking C, op de Heizel, vouchers moet afdrukken. Die zijn gratis te vinden op de website van Brussel Mobiliteit.

Klik hier voor een overzicht van de geplande werken en de beschikbare alternatieven.

keizer Karel werken Leopold II tunnel
© KP
| Intussen loopt het verkeer er wel weer vlot

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?