AB symbolisch gekaapt: 'Nood aan alternatieve uitgaanslocaties'

De banners van het evenement sieren de gevel van de AB.

Wie op symbolische wijze wil protesteren tegen het tekort aan alternatieve uitgaansmogelijkheden in Brussel, kan maandagavond terecht in de AB voor Underground Occupy Mainstream. Zowel Brusselse als niet-Brusselse muzikanten zullen daar het podium bezetten.

De vraag naar alternatieve uitgaanslocaties in Brussel is groot, benadrukt initiatiefnemer Niels Coppens. “De bedoeling van vanavond is om een propere locatie wat vuiler te maken. Er is in Brussel nood aan meer alternatieve plaatsen, aangezien er zoveel sluiten. We wilden campagne voeren om te tonen dat er echt wel nood is aan een visie. Dus hebben we besloten om symbolisch een mainstream-locatie te kapen voor een avond”.

Die locatie bleef lange tijd geheim, maar blijkt nu de Ancienne Belgique te zijn. Volgens Coppens bestaat de programmatie uit artiesten die normaal geboekt zouden worden op meer alternatieve plaatsen, die in Brussel dus steeds schaarser worden. "Het gaat vooral om artiesten die muziek maken vanuit hun passie, die daarvoor niet per se van hun kunst leven."

Toch tekenen onder meer Stikstof, Zwangere Guy, Isha, en Dirk Seghers & Teun Verbruggen present. Wie er wil bijzijn, geeft een vrije bijdrage aan de deur en kan van 17.00 tot 01.00 uur van live-muziek genieten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?