© © BRUZZ | In november volgend jaar sluit concertzaal Magasin 4 de deuren aan de Havenlaan.

Muziekclub Magasin 4 vindt nieuwe stek in Brussel

© Belga
03/07/2018

Magasin 4, de club voor onder meer punkrock, funk, ska en hardcore rock, krijgt in het stadsvernieuwingscontract Citroën - Vergote een definitief onderkomen in een gebouw naast het toekomstige Becopark. Dat maakt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdag bekend in een persbericht. Op die manier is de toekomst van de muziektempel verzekerd.

Door de nieuwe inrichting van een park op de Becokaai en de Materialenkaai had de concertzaal geen onderkomen meer. Op 1 november loopt het huurcontract met het Gewest af en verlaat Magasin 4 haar gebouw aan de Havenlaan. Vanaf 2023 kan Magasin 4 terecht op haar nieuwe locatie.

Er is ook al een tijdelijke oplossing gevonden. In afwachting van de werken krijgt Magasin 4 een voorlopig onderkomen in het TIR, het grote logistiek gebouw van de Haven van Brussel in de Pakhuisstraat.

"Magasin 4 kent een groot succes en voor het Brussels gewest heeft dit soort initiatieven met alternatieve muziek onmiskenbaar een plaats in het culturele landschap", zegt minister-president Vervoort.

"Daarom was het voor ons essentieel dat we voor Magasin 4 een permanente thuis vonden en dat de activiteiten in afwachting van het definitieve project ondertussen ook verdergaan op een tijdelijke locatie waarin alle betrokken instanties zich kunnen vinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Muziek, Cultuurnieuws, Magasin 4, Allee du Kaai, park beco, Tour & Taxis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie