Nieuwe Stoemp!-concertreeks voert verrassende samenwerkingen op

© Poppunt
| Dijf Sanders sluit de concertreeks af in Globe Aroma, samen met de Guineese muzikant Keita Teika

Eind maart is het opnieuw tijd voor Stoemp!, de intussen haast legendarische caféconcertreeks van Poppunt. De Brusselse kroegen krijgen vanaf 29 maart weer mooi volk over de vloer, dit jaar in bijzondere onverwachte constellaties.   

Stoemp! combineert de gezelligheid van de Brusselse caféwereld met spannend muzikaal talent uit Vlaanderen en Brussel. Dit jaar zet de concertreeks onverwachte kruisbestuivingen op het programma in zalen binnen en buiten de Vijfhoek. 

Singer-songwriter An Pierlé treedt op in de Monk samen met het jonge jazzgeweld van SCHNTZL (10 april) en LeFtO draait in Muntpunt Grand Café een hiphopset met het Antwerpse talent Nag (11 mei). 

De meest verrassende samenwerking is er een tussen West-Vlaamse bard Wannes Cappelle, de Zeeuwse Broeder Dieleman en de cellist Frans Grapperhaus. Het kleinkunstige trio treedt samen op in het legendarische Goudblommeke van Papier, het kunstenaarscafé bij uitstek waar ook schrijver Hugo Claus kind aan huis was (19 mei) . Een passend eerbetoon dus in dit Clausjaar

Broeder Dieleman Wannes Cappelle
© Charlotte van den Arend
| Broeder Dieleman (l.) en Wannes Cappelle spelen in het legendarische Brusselse kunstenaarscafé Goudblommeke van Papier

Stoemp! zoekt het ook dit jaar buiten postcode 1000. Op 1 mei viert Bombataz feest tijdens het Fort en Fête Festival op het Sint-Gillisvoorplein en amper een week later (8 mei) zwaait GC De Kriekelaar in Schaarbeek de deuren open voor een hiphop-feest met Phasm, De Rand & David Jahmill. 

Maar Stoemp! is meer dan gezelligheid en kleinschaligheid. Dit jaar is ook de maatschappelijke realiteit niet ver weg.

Dijf Sanders sluit het festival dit jaar af in het huis van de artistieke vluchtelingenorganisatie Globe Aroma (24 mei), dat onlangs in het nieuws kwam nadat de politie er migranten zonder papieren oppakte. Sanders krijgt er het gezelschap van Keita Takei, een Guineese artiest die muziek maakt bij Globe Aroma. 

> Stoemp! 29/3 > 24/5. Verschillende locaties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?