Smakelijke eerste hap uit Boterhammen in het Park

© TH / BRUZZ

In het Warandepark in Brussel is maandagmiddag een mooie basis gelegd voor Boterhammen in het Park 2018. Naar schatting 1.500 mensen kwamen lunchen of gewoon chillen op de beats van Brihang en Het Zesde Metaal.

boterhammen in het park 2
© TH / BRUZZ
| Deze toeschouwer heeft de geest van het festival helemaal begrepen.

Nog de hele week is er met lunchtijd een gratis optreden van een Nederlandstalige artiest. Alles speelt zich af tussen 12 en 14 uur in en rond de kiosk in het Warandepark.

Dinsdag gaat de programmatie verder in het dialect, met Brabantenaar Tom Kestens (Lalalover). Wannes Van de Velde krijgt tien jaar na zijn overlijden ook een eerbetoon van onder meer Jan De Smet en Koen De Cauter.

Er ligt ook wat pindakaas op de boterhammen, want woensdag zakt noorderbuur Clean Pete af naar Brussel, om afgelost te worden door Frank Vander Linden. De Vlaamse zanger laat zijn groep De Mens even achter en toont nu wat hij alleen in zijn mars heeft.

Tijdens de voorlaatste middag van het festival is het aan An-Sofie Noppe en Buurman om hun Vlaamse chansons te laten horen. Op de laatste dag gaat het ten slotte opnieuw wat harder en jonger met de hiphop van Jay MNG en een verrassingsact.

Wiens muzikale honger deze week na het Boterhammen-uurtje nog niet gestild is, kan elke avond gewoon terugkeren naar dezelfde plek. Zusterfestival Feeërieën zet eveneens van maandag tot en met vrijdag minder bekende maar getalenteerde artiesten op het podium vanaf 19 uur.

boterhammen in het park 3
© GR / BRUZZ
| Brihang verspreidt zijn beats vanuit de kiosk in het Warandepark.

Boterhammen in het Park: 27 > 31/08, 12 - 14 uur. Warandepark, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?