AB heeft plan klaar voor Amerikaans Theater

© Tom & Katrien
De Ancienne Belgique wil op termijn een 50-tal concerten per jaar organiseren in het Amerikaans Theater en er samenwerkingen met andere Brusselse cultuurhuizen op poten zetten. Dat staat in het nieuwe businessplan voor het Theater. De AB moet nu op zoek naar geld voor het project.

Het Amerikaans Theater telt een zaal met 1.200 zitplaatsen en daar zou op termijn een 50-tal concerten per jaar in kunnen doorgaan.

De AB denkt ook aan samenwerking met cultuurhuizen als de KVS en het Kaaitheater. Het is immers de bedoeling om niet louter muziek te brengen, maar ook de andere podiumkunsten zoals dans en theater een plaats te geven.

De AB moet nu op zoek naar financiering voor het businessplan. De vzw zal onder meer aankloppen bij het Brussels Gewest en Beliris. Over het totale kostenplaatje wou AB-directeur De Clippeleir nog niets kwijt. Wel is nu al duidelijk dat alleen al het energiezuinig maken van het gebouw al 3 à 4 miljoen euro zou kosten.

Voor het project rond het Amerikaans Theater werkt de AB samen met kunstenvereniging Volta en Brussels Expo, die de Heizelplaleizen uitbaat. Een eventuele opening komt er ten vroegste in 2018.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Belarus tripping: cinema vrom the edges of Europe
  • Gabriel Rios & The Colorist Orchestra
  • Histoire de la violence: Édouard Louis vire au théâtre
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement