Brandveiligheid vertraagt opening Recyclart in Molenbeek

© Google
| De voormalige drukkerij waar recyclart zich gaat vestigen.

Kunstencentrum Recyclart heeft voorlopig rood licht gekregen van de brandweer om evenementen te organiseren in hun nieuwe vestiging in Molenbeek. Problemen met de elektriciteit en de nooduitgang zijn de oorzaak.

Het centrum heeft de gemeente om voorlopige toegang gevraagd om evenementen te organiseren op de binnenkoer van de oude drukkerij in de Manchesterstraat. Dat is het nieuwe tijdelijke onderkomen van Recyclart, tot de oude locatie aan Kapellekerk brandveilig is.

Maar ook op de tijdelijke locatie speelt de brandveiligheid de kunstenorganisatie parten. Want de brandweer heeft nog een aantal opmerkingen geformuleerd.

“Het gaat voornamelijk over de elektriciteit en de nooduitgang”, zegt Dirk Seghers, die instaat voor de artistieke coördinatie en programmering van de organisatie. Recyclart hoopt de problemen tegen het einde van volgende week te hebben opgelost en wel een positief advies te krijgen. 

Koer versus gebouwen

Het ging om een voorlopige aanvraag voor toegang tot de binnenplaats. De toegang tot de gebouwen zelf verloopt via een aparte aanvraag. “Wanneer we in de gebouwen kunnen trekken, dat weten we nog niet. Het is een site van 2.000 vierkante meter en er is nog veel werk, dus dat is iets op langere termijn”, aldus Seghers. 

Recyclart ziet het nu als zijn prioriteit om deze zomer nog evenementen te kunnen organiseren op de binnenkoer van het gebouw, om zo terug aanwezig te zijn in de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?