| Fabrik, het hout- en metaalatelier van Recyclart

Ook werkplaats van Recyclart moet nu dicht

KH
© BRUZZ
26/02/2018

Het zit Recyclart niet mee. Na de Kunstenwerkplaats in station Kapellekerk, verliest ook de werkplaats Fabrik in de Marollen zijn stek. Fabrik zoekt in allerijl een nieuwe locatie.

De meeste Brusselaars kennen Recyclart als het Kunstencentrum onder de Noord-Zuidverbinding, onder meer bekend van zijn zomerfestival Recyclart Holidays.

Maar de organisatie heeft daarnaast ook een werkplaats voor hout- en metaalbewerking. Fabrik ligt op een steenworp van het Vossenplein in de Marollen.

Afgelopen vrijdag kreeg Recyclart, dat 34 mensen te werk stelt, te horen dat ook Fabrik zijn lokalen verliest. Dat meldt de organisatie in een communiqué. Vanaf 31/5 moet het atelier de ruimtes verlaten.

"Een bloeiende en dynamische structuur met bicommunautaire, structurele subsidies, een trouw publieksbestand (cf. de publieksacties van dit weekend) en meer dan 47.000 virtuele volgers wordt brutaal in het hart geraakt", klinkt het.

De locatie van Fabrik was een tijdelijke stek, die normaal tot eind 2018 mocht gebruikt worden. "Maar dat blijkt nu plots vroeger te zijn omdat de eigenaar er wil bouwen", zegt de woordvoerster.

Recyclart lanceert nu een oproep voor een vervangruimte. Die is liefst 1.800 vierkante meter groot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Recyclart, Kapellekerk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni