| De slechtvalk, vanaf donderdag weer live te volgen.

Broedende slechtvalken opnieuw live te volgen

© Belga
04/04/2018

Wie dat wil, kan vanaf donderdag drie broedende paren slechtvalken volgen via een live stream. Verwacht wordt dat de eieren volgende week al uitkomen.

Naast het paar in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel-Stad worden de nesten op de toren van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe en in de Sint-Jobskerk van Ukkel met een camera gevolgd. De valken broeden momenteel hun eieren uit. De wijfjes van de drie paren legden die begin maart.

Wie de eieren wil zien uitkomen, zal er snel bij moeten zijn. De observatoren van het Museum voor Natuurwetenschappen verwachten dat de eieren uit zullen komen rond 11 april.

De ornithologen van het museum observeren de paren nauwkeurig, en ringen de jongen eens die geboren zijn. Doel is zo na te gaan hoe de populatie slechtvalken in en rond België evolueert.

Zoals elk jaar kunnen voorbijgangers aan de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal ook terecht in de observatiepost van het museum. Daar krijgen ze meer uitleg over de slechtvalken, hun broedproces en waarom ze zo goed aarden in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Cultuurnieuws , slechtvalken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni