Bulgaarse kunstenaar beschildert gevel Kaaienwijk

De Bulgaarse kunstenaar mag deze blinde muur onder handen nemen.

De Bulgaarse street artist Bozko, alias Bozhidar Simeneov, zal donderdag een gevel in de Brusselse Kaaienwijk beschilderen. Hij is uitgenodigd door het festival Balkan Trafik.

De kunstmuur van 200 vierkante meter komt op een grote zijgevel van een appartementsgebouw op de Timmerhoutskaai, vlakbij de KVS.

Bozko staat bekend om zijn aanpak van armtierige en groezelige woonwijken in Bulgarije. De kunstenaar tovert ze om tot kleurige taferelen, met een onderliggende boodschap, vrij in te vullen naar de beleving door de passant. Hier alvast een voorbeeld van een werk in de Bulgaarse hoofdstad Sofia (lees verder na het beeld).

Bozko Sofia
Werk van Bozko in Sofia.

In het kader van het Brussels festival Balkan Trafik werd een enorme muurpartij voor Bozko gezocht. BRUZZ kon hem spreken in zijn thuisstad Sofia en deed er een tour van zijn realisaties op betonnen woontorens uit de communistische periode.

De neerslag van de ontmoeting en de details over zijn Brusselse muurschildering leest u in BRUZZ magazine, dat morgen/woensdag verschijnt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?