| Het werk 'Girls Make The City' van de kunstenaressen Nora Juncker en Manon Brûlé.

Stad Brussel viert tien jaar Parcours Street Art met negen nieuwe werken

© BRUZZ
15/09/2023

Het Brusselse Parcours Street Art, dat je meeneemt langs de muurschilderingen van Belgische en internationale kunstenaars binnen en buiten het stadscentrum, bestaat tien jaar. Dat wordt vanaf dit weekend gevierd met nieuwe werken, fototentoonstellingen, gratis rondleidingen en een feestje.

“Het Street Art Parcours telt meer dan 150 muurschilderingen van kunstenaressen en kunstenaars vanuit de hele wereld die van Brussel een echt openluchtmuseum maken”, aldus Delphine Houba (PS), schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van Stad Brussel.

"Het is een meeslepend, open en gratis XXL canvas dat aansluit bij mijn beleid om cultuur dynamischer en toegankelijker te maken voor iedereen. Dit jubileumjaar grijpen we dan ook aan om de Brusselaars een feestelijk programma aan te bieden van 16 september tot 7 oktober."

Zo zullen er verschillende fototentoonstellingen plaatsvinden en zijn er tijdens de weekends gratis rondleidingen in het Frans, Nederlands en Engels langs de verschillende Brusselse muurschilderingen. Daarnaast worden er voor de gelegenheid ook negen nagelnieuwe muurschilderingen en kunstwerken gemaakt.

Feest op 6 oktober

Vier daarvan zullen in Laken te vinden zijn, twee in het stadscentrum en de laatste twee in Neder-Over-Heembeek en Haren. Voorlopig is enkel het werk 'Girls Make The City' in de Kapellestraat in Brussel zo goed als afgewerkt. De muurschildering wordt 20 september officieel ingehuldigd.

Om de tiende verjaardag van het Street Art Parcours in stijl af te ronden, wordt op vrijdag 6 oktober ten slotte nog een feest georganiseerd in voormalig bankgebouw Reset. "Een wervelend nachtelijk event om de straatcultuur in al zijn vormen te vieren: muziek, dans, slam, dj-sets en meer", belooft Stad Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni