De nieuwe bomen staan bij Neerpede in Anderlecht op het terrein van biologische boer Vert d'Iris.

Cantillon plant honderden bomen voor Schaarbeekse krieken

JP
© BRUZZ
31/03/2018

Brouwer Cantillon heeft honderd extra kersenbomen geplant. Het gaat om Schaarbeekse krieken, die nodig zijn voor de productie van de Lou Pepe Kriek. De laatste jaren moest Cantillon af en toe zijn klanten teleurstellen na een magere oogst. De nieuwe boomgaard moet dat probleem binnen enkele jaren oplossen.

Brouwerij Cantillon uit Anderlecht hoort volgens de website ratebeer.com tot de beste van de wereld. De brouwerij produceert 14 soorten bier, waaronder de geuze, een mengeling van verschillende soorten lambik, een gewone kriek en de Lou Pepe Kriek. Voor deze laatste wordt een mengeling gebruikt van een twee jaar oude lambik, met een grote hoeveelheid Schaarbeekse krieken, die het bier de frisse, zure smaak geven.

De laatste jaren heeft Cantillon door de magere oogst van de Schaarbeekse kriek minder Lou Pepe Kriek kunnen brouwen dan gewenst. Om die reden zijn er afgelopen winter op het gebied van biologische boer Vert d'Iris bij Neerpede in Anderlecht al honderd extra bomen geplant. Volgend jaar volgen er nog vijfhonderd, zo meldt Cantillon in een nieuwsbrief. Op die manier hoopt Cantillon over een paar jaar weer een oogst te hebben om een normale oplage Lou Pepe Kriek te kunnen produceren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, Cantillon, Schaarbeekse krieken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni