Brasserie de la Senne

| Brasserie de la Senne

Koelkast leeg? Deze Brusselse brouwerijen leveren aan huis

Toon Hendrikx
© BRUZZ
24/03/2020

Ook voor de Brusselse brouwerijen zijn het donkere dagen. Doordat de cafés en restaurants gesloten zijn, verliezen sommige bierhuizen tot 95 procent van hun omzet. Maar daar hebben de inventieve Brusselse brouwers iets op gevonden. Ze brengen je favoriete lokale bier tot aan je voordeur.

Brussels Beer Project

Een survival pack. Zo noemt Brussels Beer Project de biermand (of eerder bierdoos) die het met de fiets van deur tot deur brengt. In het pretpakket vind je niet alleen typische Brussels Beer Project-bieren zoals een Delta Ipa of een Jungle Joy, maar ook flesjes van lokale collega-brouwers die in hetzelfde schuitje zitten. Voor de verdeling ervan werkt Brussels Beer Project samen met Manufast, een beschutte werkplaats.

Bestellen kan hier.

Brasserie de la Senne

Ook de populaire Brusselse brouwerij Brasserie de la Senne levert voortaan aan huis. Via de koerierdienst BicyKLET vult Brasserie de la Senne jouw koelkast met Zinnebir, Taras Boulba en Jambe de Bois. Leuk extraatje: bij elke bestelling krijg je een gratis rol wc-papier cadeau!

Bestel hier je biermand!

Cantillon

En ook Brussels’ oudste brouwerij, Cantillon,levert in deze tijden van crisis aan huis. Normaal gesproken brengt BicyKLET hun bieren rond in Brussel, maar voortaan brengen ze zelf hun bekende geuzes naar jouw frigo. Cantillon schenkt trouwens 10% van de opbrengst aan het Erasmusziekenhuis.

Bestellen kan hier.

Fermenthings

Voor lekkere gefermenteerde groentjes moet je bij Fermenthings zijn, maar de jonge Brusselse start-up maakt ook bieren en ciders die zeer te pruimen zijn. Hij stopt ze samen in een verrassingsdoos en levert ze aan huis met de fiets.

Een bestelling plaatsen doe je hier.

La Source

De buurmannen van Fermenthings leveren voortaan ook aan huis. Onder het motto ‘we gaan jullie niet van de dorst laten sterven’ brengen ze hun speciale en lokaal gebrouwde bieren tot aan je voordeur. Je kan zelf je pakket samenstellen.

Via deze link kan je jouw pakket bestellen.

En Stoemelings

Net als Cantillon wil brouwerij En Stoemelings de Brusselse ziekenhuizen een financieel duwtje in de rug geven tijdens deze moeilijke periode. Als je bij En Stoemelings een pakket bier bestelt, gaat er vijf euro integraal naar het Sint-Pietersziekenhuis in de strijd tegen het coronavirus.

Bier bestellen en het Sint-Pietersziekenhuis steunen kan via deze link.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Cantillon , Brasserie de la Senne , Brussels Beer Project , La Source , Fermenthings , en stoemelings

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni