Over een jaar rondt architect Chantal Dassonville de renovatiewerken aan Pathé Palace af. Dat betekent dat de klassieke bioscoop op de Anspachlaan na de zomervakantie weer voor publiek toegankelijk is.

In het najaar van 2017 heropent Pathé Palace. Dat schrijft La Capitale en wordt bevestigd aan BRUZZ. De renovatiewerken slepen al vijftien jaar aan. Wat er nu nog rest zijn interieurwerkzaamheden, als vernieuwde tapijten, ticketdesk, de bar, cafetaria en een winkel. Ook de kantoren krijgen een opknapbeurt. “Het is moeilijk om een exacte datum te plakken op de opening,” zegt de architecte. “Maar we mikken op het begin van het nieuwe schooljaar.”

Gebouw met geschiedenis
De Pathé Palace is de oudste cinema van Brussel, die ontwerpen werd door architect Paul Hamesse. In 2001 kocht de Franse Gemeenschap het gebouw voor vijf miljoen euro. Aanvankelijk gaf het onderdak aan het Théâtre National, tot het theater verhuisde naar zijn huidige pand op de Emile Jacqmainlaan.

In 2004 gaf de Franse Gemeenschap groen licht voor het cinemaproject van de vzw Le Palace. Initiatiefnemers zijn onder andere de gebroeders Dardenne. Het wordt een twee,- of meertalige bioscoop, met subsidies van beide cultuurgemeenschappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni