Contractverlenging De Caluwe bij De Munt eindelijk officieel

20181226_Peter de Caluwe_ Directeur Munt
© Photonews
© Photonews

Het heeft even geduurd, maar de contractverlenging van Peter De Caluwe als intendant van de Muntschouwburg is nu eindelijk officieel. De dramaturg blijft aan het hoofd van het federale operahuis tot 2025.

Dat het contract van de muntdirecteur verlengd zou worden hing al geruime tijd in de lucht. In 2017 al kreeg De Caluwe een vertrouwensstem van het personeel een de raad van bestuur. Nu, bijna twee jaar later, is de contractverlenging eindelijk officieel. Begin december werd het Koninklijk Besluit uitgevaardigd en dat besluit is nu ook gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Langer dan Mortier

De Caluwe staat al sinds 2007 aan het hoofd van de Muntschouwburg. Als de intendant aanblijft tot het einde van zijn contract, zal hij langer aan het roer van het operahuis staan dan de iconische Muntdirecteur Gerard Mortier. In de jaren 80 van vorige eeuw maakte Mortier van de schouwburg een van de belangrijkste operahuizen ter wereld.

Sinds de aanstelling van De Caluwe staat De Munt bekend als een modern operahuis met een gedurfde programmatie. Bewijs daarvan is bijvoorbeeld de herwerking van Mozarts operaklassieker Die Zauberflöte, die dit seizoen aftrapte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?