India gastland van Europalia 2013

© brusselnieuws.be
03/02/2012
India wordt in 2013 het gastland van het tweejaarlijkse internationale kunstenfestival Europalia. Dat hebben de organisatoren vrijdag bevestigd. De keuze voor het Aziatische land sluit aan bij vorige festivals waarbij Europalia de rijke cultuur van andere zogenaamde BRIC-landen voorstelde: Rusland (in 2005), China (2009) en recentelijk Brazilië (2011).

Eind oktober vorig jaar werd in New Delhi een voorakkoord getekend voor de organisatie van het europalia.india festival 2013-2014. De ondertekening gebeurde door Suresh K. Goel, directeur-generaal van de Indian Council for Cultural Relations (ICCR), graaf Georges Jacobs de Hagen, voorzitter van Europalia International, en Kristine De Mulder, directeur-generaal van Europalia International.

Philippe Vlerick, CEO van textielgroep UCO en voorzitter van de Belgo-Indian Chamber of Commerce & Industry, is aan Belgische zijde benoemd als commisaris-generaal. De Indische commissaris-generaal is Karan Singh, sinds 2005 voorzitter van de ICCR. Hij is ook een voormalige minister van Gezondheid en Familieplanning en minister van Onderwijs en Cultuur.

Het multidisciplinair kunstenfestival rond India wordt het 24ste Europaliafestival en kent ook een uitgebreid Brusselluik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni