© Alexandra De Poorter / LinkedIn

Nieuwe tijdelijke directeur voor Jubelparkmuseum

© brusselnieuws.be
24/07/2015

De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis krijgen een nieuwe tijdelijke directeur. Archeologe Alexandra De Poorter vervangt vanaf augustus Eric Gubel als directeur ad-interim. Zij moet opnieuw rust en orde brengen in de musea.

Het is niet de eerste machtswissel bij de KMKG in het Jubelpark. Eric Gubel was er nog maar sinds februari 2014 aan de slag. Ook hij was een tijdelijke directeur. Hij verving toen Michel Draguet, die zwaar onder vuur lag bij het personeel en de buitenwereld.

Maar ook de leiding van Gubel was niet onbesproken. Volgens persagentschap Belga is Gubel er te weinig in geslaagd om rust en orde in het museum te brengen. Sommige projecten sleepten nodeloos aan.

Een ander probleem is de slechte staat van de gebouwen. Het Jubelparkmuseum kampt al jaren met waterinsijpeling en wacht op een masterplan voor een renovatie. En de Musea voor het Verre Oosten in Laken, die ook een onderdeel zijn van de KMKG, zijn al sinds eind 2013 dicht omdat ze te bouwvallig zijn.

Alexandra De Poorter werkt al bijna dertig jaar in de KMKG. Ze is archeologe en volgde ook een managementsopleiding aan de Vlerick Business School. In de KMKG is ze departementshoofd van de Merovingische en Middeleeuwse collectie. Ze wordt net vandaag 54.

De federale culturele instellingen

De federale wetenschappelijke instellingen verkeren in crisis. Het museum voor Moderne Kunst is al sinds 1 maart 2011 gesloten, de opening van de afdeling art nouveau van het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis is uitgesteld. Bovendien rijzen vragen over de verspreiding van de art-nouveaucollectie over drie musea. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Expo, De federale culturele instellingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni