Brouwerij En Stoemelings

| Archiefbeeld van microbrouwerij En Stoemelings.

Pandjeshuis Berg van Barmhartigheid viert 400ste verjaardag met eigen bier

© Belga
08/01/2018

'Tanteke', dat is de naam van het nieuwe bier dat de Brusselse microbrouwerij En Stoemelings creëerde ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van de Berg van Barmhartigheid. Tot op de dag vandaag is de Berg van Barmhartigheid het enige pandjeshuis in België.

"We hebben ons de vraag gesteld hoe we onze 400ste verjaardag waardig konden vieren," vertelt directeur Etienne Lambert. "Toen kwam het bier dat in onze genen zat al snel vanzelf. De jonge brouwers van En Stoemelings bevonden zich bovendien op enkele meters van ons huis in de Marollen en dus vonden we snel een partner."

Voor de samenstelling van het bier werd een beroep gedaan op de wetenschappelijke expertise van het Meurice-instituut. Het toegevoegde ijzerkruid zorgt voor een frisse smaak.

De naam Tanteke dateert uit de tijd van de prins van Joinville (1818-1900). Die moest als fervent gokker zijn horloge in pand geven om zijn schulden te vereffenen. Toen hem gevraagd werd waar het voorwerp was, antwoordde hij "Bij mijn tante".

Het bier wordt verdeeld en gecommercialiseerd door En Stoemelings, maar het pandjeshuis heeft al een deel van de productie opgekocht voor hun gasten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , microbrouwerij , en stoemelings , pandjeshuis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni