1620 Visions of Musical

Word een musicalster aan de Brusselse kunstacademie

JC
© BRUZZ
19/07/2018

De Brusselse academies voegen nieuwe opleidingen toe aan hun programma's. Zo kan je vanaf september les volgen als muziekproducer, cultuurrecensent of musicalacteur.

De opleidingen kaderen in het nieuwe decreet Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) dat eind februari goedgekeurd werd, en vanaf 1 september van kracht is. Daardoor vervallen veel van de oude leerplannen en krijgen academies meer vrijheid om hun programmatie zelf in te vullen.

De programma's voor het academiejaar '18-'19 zijn nu door minister van onderwijs Hilde Crevits (CD&V) goedgekeurd. In totaal zijn meer dan 700 nieuwe opleidingen goedgekeurd.

Al bij al nog braaf

In Brussel loopt de vernieuwing nog wat stroef. Slechts in acht academies komen er nieuwe opleidingen bij. In Sint-Agatha-Berchem kan je een opleiding muziekproductie beginnen. In de academie van Anderlecht komt er een opleiding musical bij. Ben je eerder schrijvend aangelegd, dan krijg je in de Sint-Lucasacademie in Schaarbeek een opleiding tot recensent.

De Brusselse academies blijven ook nog vrij klassiek in hun nieuwe programma's, toch in vergelijking met Vlaanderen. Daar komen onder andere nieuwe opleidingen DJ, animatiefilm, fotografie of dirigent bij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel-Stad, Etterbeek, Jette, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Cultuurnieuws, Academie, DKO

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni