De Leopold II-tunnel ter hoogte van de basiliek van Koekelberg gesloten

| Koekelberg (archiefbeeld)

Academie Sint-Agatha-Berchem verhuist tijdelijk naar Koekelberg

EDB
© BRUZZ
25/09/2020

De Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Sint-Agatha-Berchem moet in 2021 haar leslokalen in Groot-Bijgaarden verlaten. Daarom zal de Academie tijdelijk naar een deel van kinderdagverblijf 't Zandkasteeltje op de Unesco-campus in Koekelberg verhuizen.

Om de lokalen voor te bereiden op de komst van de academie worden de elektriciteit, verlichting en het sanitair vernieuwd. Er wordt ook gewerkt aan een verbeterde akoestiek en aan de toegankelijkheid van de lokalen. De VGC investeert 300.000 euro in de renovatie. De werken worden uitgevoerd door GO!Scholengroep Brussel, en zijn klaar tegen augustus 2021.

“Niet alleen in het leerplichtonderwijs, maar ook in het deeltijds kunstonderwijs zijn de infrastructuurnoden hoog”, zegt minister Sven Gatz (Open VLD), die bevoegd is voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. “In functie van de beschikbare middelen proberen we de komende jaren zoveel mogelijk te investeren in infrastructuur."

Naast de academie van Sint-Agatha-Berchem zal ook het deeltijds kunstonderwijs van het GO! de lokalen kunnen gebruiken. Ondertussen gaat de VGC ook in dialoog met de gemeente met het oog op een definitieve oplossing voor de academie van Sint-Agatha-Berchem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Sint-Agatha-Berchem , Onderwijs , Samenleving , Academie , 't zandkasteeltje , unesco-campus , Sven Gatz

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni