| De Sint-Albertschool in Sint-Jans-Molenbeek krijgt er 216 plaatsen bij.

1.900 extra plaatsen in Brussels Nederlandstalig onderwijs

© Belga
09/01/2023

De komende twee jaar investeert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een kleine 22 miljoen euro in 1.901 extra plaatsen in het Brussels Nederlandstalig onderwijs, waarvan 696 in het basisonderwijs en 1.205 in het secundair onderwijs.

Dat laat Vlaams parlementslid Annabel Tavernier (N-VA) maandag in een mededeling weten. "Het voorzien in voldoende onderwijscapaciteit in Brussel is een gekende uitdaging."

Brussel worstelt met een veranderende demografie. De nood aan bijkomende schoolcapaciteit vormt daarbij een grote uitdaging. In verschillende steden en gemeenten, waaronder in Brussel, is er in de toekomst nood aan extra schoolbanken. De voorbije jaren werd de capaciteit in Brussel al fors opgetrokken en bijgevolg veel geïnvesteerd in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Zo kwamen er vorig jaar al 507 extra plaatsen bij.

250 extra plaatsen in Jetse Sint-Pieterscollege

De omvangrijkste projecten in het secundair onderwijs zijn de creatie van 150 bijkomende plaatsen in het Atheneum Brussel in Stad Brussel (5,5 miljoen euro) en van 250 plaatsen in het Sint-Pieterscollege in Jette (5,4 miljoen). Voor 350 extra plaatsen in het Don Bosco Technisch Instituut in Sint-Pieters-Woluwe wordt ruim 1,8 miljoen opzij gezet.

In het basisonderwijs is 1,8 miljoen voorzien voor 250 schoolbanken in Elsene en 1,25 miljoen voor 216 plaatsen bij Sint-Albert in Sint-Jans-Molenbeek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni