250.000 euro voor werken aan school na instorting stadsmuur

© Archeonet Vlaanderen via Twitter
| De muur kwam terecht op de speelplaats van de Sint-Jorissschool.

Het VGC-college maakt 250.000 euro vrij voor de Sint-Jorisschool, om er werken uit te voeren aan de schoolgebouwen en de speelplaats. Eind vorig jaar stortte een deel van de middeleeuwse stadsomwalling in op de speelplaats.

Nadat een deel van de middeleeuwse stadsomwalling in november vorig jaar terechtkwam op de speelplaats van de Sint-Jorisschool, moesten de kinderen tijdelijk uitwijken naar de Nieuwlandsite van de school.

"De instorting bracht de kleuterschool in problemen, die de draagkracht van het schoolbestuur te boven gingen", zegt Sven Gatz (Open VLD), VGC-collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw.

Extra geld

Na de instorting heeft de Dienst Erfgoed van de Stad Brussel de resterende stukken van de muur afgebroken. De helling werd verstevigd met stabiliteitszand. Voor die stabliteitswerken besteedde de VGC al 100.000 euro.

Nu maakt de VGC nog eens 250.000 euro extra vrij. "Voor de herstellingen aan de riolering, de waterdichting van de gebouwen en het elektriciteitsnetwerk. Die zaken moeten de kleuterschool opnieuw laten functioneren", klinkt het nog bij minister Gatz. "Ook de speelplaats wordt vernieuwd."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?