Basisschool Klavertje 4 heropent na quarantaine

© Belgaimage
| Terug naar school.

De basisschool Klavertje 4 sloot op 11 september de deuren nadat twee personeelsleden, een kleuteronderwijzeres en een hulpopvoeder positief testten op het coronavirus. Een week later heeft de lokale crisiscel van de stad Brussel, in nauw overleg met het CLB, beslist dat de school weer (deels) open mag vanaf donderdag 17 september.

Op 11 september nam de Stad Brussel de beslissing om de Nederlandstalige basisschool Klavertje 4 preventief in quarantaine te plaatsen, nadat meerdere personeelsleden besmet bleken met Covid-19.

"We volgden de richtlijnen van de federale overheid, en kozen ervoor om de situatie stap na stap te evalueren," klinkt het in een persbericht. "Ondertussen hebben we een duidelijk zicht op de laag- en hoog-risicocontacten bij leerlingen en personeelsleden en konden we de besmettingshaarden lokaliseren."

Kleuterklassen

De besmettingen blijken beperkt te zijn tot de hulpopvoeders, poetspersoneel en kleuterbegeleiders. "De leerkrachten van de lagere school testten allemaal negatief, zij mogen vanaf donderdag dus weer aan de slag."

Een beperkte groep leerlingen, waaronder alle leerlingen van de kleuterklassen, blijft weliswaar nog minstens tot en met vrijdag 18 september in quarantaine. Hetzelfde geldt voor de leerlingen die positief testten, hun broers en zussen, en de kinderen waarmee ze in contact kwamen voor de tijdelijke sluiting van de school op 11 september.

Grondige schoonmaak

Momenteel wordt de school extra grondig gepoetst door een gespecialiseerde firma. Ook de komende dagen zal extern poetspersoneel in de school aanwezig zijn.

“We zijn erg blij dat we de deuren van de lagere school terug kunnen openen," aldus Schepen van Nederlandstalig onderwijs in Brussel Ans Persoons (change.brussels). "We zijn er heel bewust van dat een sluiting een enorme impact heeft op onze leerlingen en hun ouders. Door snel te handelen, hebben we erger kunnen voorkomen en kan het overgrote deel van onze leerlingen nu terug ‘normaal’ naar school.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?