Ben Weyts: 'Ikea open en scholen dicht, onbegrijpelijk'

© Belgaimage
| Ben Weyts (N-VA), Viceminister-president in de Vlaamse regering, bevoegd voor Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand.

"Kinderen treffen om winkels open te houden, ik begrijp dat niet." Dat zegt Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) in reactie op de beslissing van het Overlegcomité. "De Ikea open en de school dicht. Dat is niet mijn visie op de samenleving."

Het Overlegcomité besloot woensdag om de scholen vanaf maandag te sluiten en zo de paasvakantie met een week te verlengen. Enkel de kleuterscholen blijven open.

"We hebben de afgelopen weken met het volledige onderwijsveld zij aan zij gezweet en gezwoegd om onze scholen veilig open te houden", reageert Weyts. "Wij zijn blijven vasthouden aan de overtuiging dat we als samenleving prioriteit moeten geven aan ons onderwijs, aan onze kinderen en jongeren. Niet alleen in woord, maar ook in daad. En, neen, onze kinderen en scholen zijn niet de motor van dit virus. "

Volgens Weyts was de Vlaamse regering de enige die wou blijven ijveren voor het open houden van de scholen. "Deze beslissing dreigt het onderwijsveld te verdelen", zegt hij. "Dit is een ontgoocheling na al het werk van de voorbije maanden. Maar het zal ons niet tegenhouden om te blijven vechten voor ons onderwijs, voor onze kinderen. Iemand moet het doen."

De minister brengt woensdagavond de onderwijspartners rond de tafel voor de praktische organisatie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?