Peter Van Rompaey, communicatieadviseur van de VUB

Bevlogen spreken over identiteit, zwart-witdenken en humanitaire crisissen

Robin Vanpée
03/05/2023

Woensdagmiddag vond de Students' Speakers Corner plaats. Dat is een evenement georganiseerd door de UAB (Universitaire Associatie Brussel), een samenwerking tussen Brusselse universiteiten en hogescholen. De Students' Speakers Corner wil studenten een platform aanbieden om zich te kunnen uiten over maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen.

Sprekers van zowel de ULB, VUB als de Erasmushogeschool Brussel nemen om de beurt plaats op het podium om over hun eigen onderwerp te spreken. Meest in het oog springende thema's dit jaar: het zwart-witdenken, identiteit en de humanitaire crisissen.

Peter Van Rompaey, communicatieadviseur van de VUB, kijkt tevreden terug op de editie. "Het waren zeer uiteenlopende onderwerpen, die ook van heel bevlogen studenten kwamen. Dit jaar was er ook een groot publiek aanwezig, wat het voor de sprekers des te leuker maakt." In totaal kwamen er 12 sprekers aan bod.

De studenten worden enkele weken voor het evenement getraind om voor een publiek te spreken. "Ze krijgen coaching van mij, maar ook les van professor Gustaaf Cornelis om hun retorica te oefenen." Deze editie vond plaats in Bozar, ook daar was Van Rompaey blij mee. "We hebben al meerdere locaties uitgeprobeerd, maar Bozar is wel een heel mooie plek voor het evenement."

De Students' Speakers Corner bestaat sinds 2018 en maakt deel uit van de Difference Day. Een evenement van de UAB dat plaatsvindt op de Internationale Dag van de Persvrijheid. Het thema van deze editie was Speak Freely, Listen Respectfully, Different Opinions Matter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni