Bofepidemie breekt uit op ULB

© PhotoNews
| Standbeeld van Pierre-Théodore Verhaegen (1796-1862), advocaat en stichter van de Université Libre de Bruxelles (ULB) op de Solbosch-campus.

De medische dienst van de Franstalige universiteit ULB heeft onder het personeel een waarschuwing over een bofepidemie verspreid, dat meldt de RTBF. Vorige maand brak de ziekte ook al uit op de UCL in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Paniek is er niet op de ULB, schrijft de RTBF, omdat de besmette studenten al door een dokter zijn onderzocht en behandeld. Maar gezien het besmettelijke karakter van de bof, is het voor mensen die symptomen van de ziekte vertonen, aangewezen om alert te zijn.

Bof veroorzaakt een zwelling in de nek als gevolg van ontsteking van een of meer speekselklieren, die pijnlijk worden. De ziekte gaat gepaard met koorts, hoofdpijn en vermoeidheid. De behandeling bestaat uit het verlichten van deze symptomen. De genezing duurt ongeveer twee weken.

Bof is een virale ziekte die maar één keer in het leven kan worden opgelopen. De kinderziekte is intenser wanneer ze op volwassen leeftijd wordt opgelopen. Complicaties zijn frequenter en ernstiger, bijvoorbeeld uitzonderlijke doofheid of onvruchtbaarheid.

De medische dienst van de ULB adviseert personen die de ziekte hebben de faculteit niet te bezoeken om zo geen anderen te besmetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?